Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Édes élet, néhol kesernyés ízzel.

Gondolatok mindenféléről. Néha pajzánan, provokatívan. :-) Az élet sokszínű. Tele van érdekes, kellemes, fájó, élvezetes történettel, dologgal érzéssel.

Friss topikok

  • Nevem senki.: Sőt, ha olyan rossz lenne az egészségi állapotunk nem hogy nem félnenk, hanem megvaltaskent várnán... (2023.06.11. 20:10) Hogyan legyen vége?
  • Nevem senki.: Ezt az energia egyesülest én is így gondolom. Majd kisebb darabok levalhatnak és állatokba szallha... (2023.06.11. 19:45) Van lelke a galambnak?
  • Figyelmesférfi: A bejegyzés írása óta eltelt nyolc év. És a bemutatott típusok zömével még most is utazhatok normá... (2020.11.01. 17:30) Ezekkel utazhatok ma, és utazhattam már születésemkor is.
  • Figyelmesférfi: Azóta már múlté lett ez a térkép, az Árpád híd Volánbusz végállomás épületével egyetemben. Ott vol... (2016.03.15. 22:08) Térkép a múltból.
  • toppanto: Nos en kifejezetten utalom a hosszu szort, butan nez ki, hogy olyan loboncos, es azt sem szeretem,... (2014.10.10. 00:15) Szőrős, vagy csupasz?

Címkék

(18) (1) ablakfólia (1) ábrázolás (1) adakozás (1) adósság (1) álca (1) alkohol (1) állat (3) álom (4) angol (1) Árpád híd (1) autó (2) auto (1) barátság (2) bicikli (1) bkv (2) BKV (1) boldogság (3) bordély (1) börtön (1) borzongás (1) Budapest (1) bűnös (1) büntetés (1) busz (4) család (1) divat (1) döntés (1) Duna (1) egészség (1) elérhetőségem (1) élet (29) élmény (1) emlék (2) energia (2) erdő (1) erotika (3) érzelem (1) érzés (5) esküvő (1) eső (1) étel. (1) eutanázia (1) e mail (1) facebook (2) fájdalom (2) fillér (1) film (3) flört (1) Föld (1) földalatti (1) galamb (1) gondolat (10) gondolat. (1) gumi (1) gyerek (5) gyilkos (1) gyilkosság (1) hajléktalan. (1) hajó (1) halál (4) halálfélelem (1) harisna (1) hév (2) hivatás (1) hobbi (1) horror (1) hős (1) hűség (3) hűtlenség (2) idő (2) Ikarus (1) internet (1) intim (1) ismerkedés (2) jármű (2) játék (1) jegykezelő (1) jövő (1) kapcsolat (17) kár (1) kártya (1) kép (1) képek (1) kérdés (8) kocka (1) koldus (1) könyv (1) közlekedés (1) közösség (1) kreatív (1) kupi (1) kutya (1) lego (1) macska (2) madár (2) makett (1) margitsziget (1) Margitsziget (1) masszírozás (1) maszk (1) megcsalás (1) metró (2) miért? (3) minividi (1) modell (1) múlt (1) munka (6) művészet (1) nevelés (1) (1) nők (1) nyelvtanulás (1) ölni (1) olvasás (1) öngyilkosság (1) ősközösség (1) ösztön (1) óvszer (1) pajzán (1) pálinka (1) papír (1) parkolás (1) pénz (6) piac (1) pillanat (1) politika (1) pornó (1) profi (1) rabszolgaság (1) randi (1) rassz (1) rendőr (1) rubik (1) sárkány (1) segítség (1) sorozat (1) sors (1) statisztika (1) swinger (1) szabadidő (2) számítógép (1) szekér (1) szem (2) szép (1) szerelem (2) szerepjáték (1) szeretet (3) szex (13) szexfotel (1) színes (1) színész (1) szökőkút (1) szőr (1) szórólap (1) sztár (1) találkozás (1) támasz (1) társ (1) társadalom (2) társasjáték (1) társkeresés (1) tehetetlenség (1) telefon (2) térkép (1) terrorizmus (1) teszt (1) troli (2) tükör (1) túlélés (1) tv (3) üzlet (1) vágy (7) vak (1) választás (1) Válótársak (1) változás (1) varjú (1) vásárlás (1) vásárló (1) vérplazma (1) vhs (1) videó (1) videoton (1) vihar (1) világ (1) villám (1) villamos (5) vívódás (1) vodafone 845 (1) volánbusz (1) Zoo Cafe (1) Címkefelhő

Mikor hűséges az ember?

2012.05.25. 10:22 Figyelmesférfi

 Ha együtt élek valakivel, akit szeretek, és kitartok mellette jóban rosszban, de mással is kiélem természetes vágyaimat, akkor hűtlen vagyok. Legalábbis ez az általános nézet. De miért? Nem az lenne a fontos, hogy szeretem, kitartok mellette, és mindenben számíthat rám? Azzal, hogy mással nekem jó, közvetve neki is az, mert nem marad bennem a ki nem élt vágy, és ösztön, ami bennem feszültsége teremthetne.Sőt, ha ettől jól érzem magam, és harmóniába kerülök, akkor az is átsugárzik rá. Gyakran megesik, hogy az ilyen dolgok fellobbantják, és életben tartják az amúgy kihűlő kapcsolatokat. De ezt hűtlenségnek veszik.
Mi van akkor, ha testben hűséges vagyok, de gondolatban, lélekben vágyok másra, másokra? Ez biztos szinte mindenkivel előfordul. Akikkel őszintén tudtam erről beszélgeti, azok között mindenkivel megesett már. Van aki áttért a gondolati síkról a valósra. És van aki megmaradt a gondolatnál, esetleg megpróbálta elfojtani.  De bennük motoszkált továbbra is. És olykor tönkretette a kapcsolatukat is. Vajon a gondolat is hűtlenné tesz?
Van olyan ember, aki tényleg teljesen mindenféle értelemben hűségesen éli le az életét?

2 komment

Címkék: hűtlenség kapcsolat vágy kérdés hűség

A bejegyzés trackback címe:

https://figyelmesferfi.blog.hu/api/trackback/id/tr734545217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hangababa 2012.09.24. 10:14:05

Tetszenek a gondolataid, nem tudom megállni, hogy ne írjak hozzá. Gyerekkoromban elég konzervatívan neveltek a Szüleim, azt hiszem. Talán ezért, illetve, mert ez a "társadalmi norma", én arról álmodtam, hogy egyszer megtalálom életem szerelmét, aki imádni fog, aki elvesz, és aki hűséges társam lesz egy életen át. A lányokban ezek a képek vannak kódolva szerintem kamasz korban.... A párom megtaláltam 17 évesen, és addíg, amíg ki nem derült, hogy megcsalt /viszonya volt mellettem hosszú ideig, mely leginkább testiségre alapult, majd érzelmek is kialakultak köztük/, hittem is a nagy Ő mesében. De ma már tudom, hogy én voltam szűk látókörű, mert én megbocsátottam a viszonyát. Azóta eltelt pár év, és most ugyan azt a hiányt "vágynék" pótolni valakivel, amit akkor a párom. De még sem tudnám elképzelni már az életem nélküle ennyi év után /10/, vagy csak nagyon sok idő elteltével. Érdekes dolgok ezek, de az, hogy valaki egy régen kezdődött kapcsolatban élve szürkévé, vágytalanná, érdektelenné, nőietlenné vagy férfiatlanná váljon, szerintem nem helyes.

Figyelmesférfi 2012.10.15. 11:53:10

@Hangababa:
Szerintem sem helyes, ha egy kapcsolatban élve szürkévé, érdektelenné, vágytalanná válik valaki. De ahogy látom, nagyon sokakkal ez történik. Nincsenek is tudatában, mindaddig amíg valaki, vagy valami nem szembesíti őket vele. A vágy ott van az emberekben. Van akinél mélyen, elnyomva, és van akinél felszínre
tőr. Baj akkor van, ha a pár egyik felében él, a másikban épp lankad. Az sem jó, ha ráerőszakolja a vágyait valaki a másikra. Abból feszültség, és konfliktusok lesznek. De ugyanezek lesznek akkor is, ha az élénkebb fél megtartóztatja a vágyait, és nem éli ki őket. Ezek nagymértékben kihathatnak a kapcsolatra, és tönkre is tehetik az. Ilyenkor megmentő lehet a hűtlenség. Mindenki megkaphatja amire vágyik, úgy hogy nem erőszakolja rá a másikra. De nem lehet általánosítani, hogy mikor elnézhető az ilyen. Minden kapcsolat, és minden ember egyed, ami befolyásolja az ítéletet.
Miért is nevezted szűk látókörűnek magad, amiért megbocsájtottál a párodnak? Szerintem az a lényeg, hogy szeressen téged, hozzád menjen haza, és számíthass rá. Vagy fordítva, ő rád. Ha a harmóniájának megteremtéséhez, vagy megtartásához kell olyan, amit máshol kaphat meg, akkor talán, jobb ha ott megkapja. A harmonikus ember boldogabb, nyugodtabb, kiszámíthatóbb, és ezáltal megbízhatóbb. És mindezek visszahatnak a kapcsolatára is. Tehát összességében mindenki nyerhet vele. Hacsak elő nem jön a féltékenység kapcsolatgyilkos szörnye.
A hűség nem azt, hogy néha esetleg játszik mással is. Az a fontos, hogy érzelmileg hozzád tartozik, kitart melletted jóban, rosszban, és számíthatsz rá. A mesék általában nem igazak. A nagy Ő sem az. Legalábbis nem úgy, ahogy a kamasz lányok elképzelik. De kicsit másképp összeakadhatunk vele.
süti beállítások módosítása